INFO
[GRUPUL VPK Packaging]
VPK Packaging Salonta

În 2007, VPK Packaging Group, un grup belgian fondat încă din 1935, și-a continuat extinderea internațională intrând pe piața din România cu o investiție de 16 milioane de euro, în Salonta (județul Bihor), un oraș la granița României cu Ungaria. Proiectul a pus bazele VPK Packaging Salonta, o companie specializată în fabricarea foilor de carton ondulat și a cutiilor de carton. Activitatea a început în 2009 și de atunci cifra de afaceri a crescut de peste zece ori, în timp ce producția a ajuns la 100.000.000 de mp.

După mai mult de 10 ani de operațiuni și investiții (3.5 milioane de euro pentru anul 2021), VPK Packaging Salonta este acum un nume consacrat, cu peste 250 de angajați și unități de producție care se întind pe 25.000 de metri pătrați.

Toate produsele și soluțiile de ambalare VPK sunt complet reciclabile, susținând economia circulară. În plus, activitățile noastre sunt certificate prin garanții prestigioase – ISO 900, BRC-IOP și FCS – (Forest Stewardship Counsel), certificări care permit furnizarea de beneficii comerciale prin garantarea responsabilității sociale și față de mediu.

Loredana Suiugan, Marketing Manager VPK Packaging Salonta: “Reciclarea a 50 kg de hârtie uzată înseamnă un copac salvat. Poate părea puțin, însă doar în acest fel putem salva viitorul copiilor noști. Nu e doar o îndatorire morală, ci mai ales o problemă de bun-simț, de asumare a responsabilității față de viața pe care o cunoaștem acum. Dacă ne schimbăm, dacă ne adaptăm și facem un mic efort, mai avem șanse.”

INFO
[Cum arată cifrele reciclării?]
Reciclarea în cifre
1.000 kg de hârtie reciclată = 20 de copaci salvați
1.000 kg de sticlă reciclată = 1.300 kg de nisip economisit
1.000 kg de plastic reciclat = mii de litri de petrol economisiți
1.000 kg de aluminiu reciclat = 5.000 kg de minereu economisit
*Nisipul, petrolul și minereul sunt resurse naturale neregenerabile.