PLAY
[HOW TO]
Cum se joacă SmartCity

Găsește un prieten, sau chiar și trei – SmartCity se joacă în 2 sau 4! – și învață cum să gestionezi deșeurile ce se adună în orașul tău, cum să sortezi și reciclezi, cu alte cuvinte cum să cureți și salvezi, încetul cu încetul, gunoi cu gunoi, orașul, țara, continentul, planeta!

Fă-ți o echipă și intră în competiție cu alți prieteni, adunați și ei în echipe. Mai departe, clasa ta poate concura împotriva altei clase, iar școala ta poate deveni campioană SmartCity pe oraș!

Jocul e compus dintr-o tablă de joc comună, una individuală, cărți de joc, jetoane zaruri, pioni și, desigur, instrucțiuni. Regulamentul se poate descărca de aici.

Miza jocului este următoarea: în VPK SmartCity, jucătorii sunt președinți ai unei companii de gestionare a deșeurilor și sunt invitați să folosească resursele ce li se pun la dispoziție pentru a curăța orașul de gunoaie

GALBEN – plastic și metal
ALBASTRU – hârtie și carton
VERDE – sticlă
ROȘU – gunoi menajer

Prin alegeri strategice (ex: semnează doar contractele pe care le poți livra la timp și vei obține puncte pentru a-ți dezvolta afacerea, precum și pentru a avea acces la sarcini mai valoroase și complexe), jucătorii joacă cu scopul de a finaliza sarcinile pe care le-au primit de la Primărie, dezvoltând un proces durabil de gestionare a deșeurilor.

Jocul este destinat copiilor de peste 8 ani, se joacă în 2-4 jucători și timpul estimat necesar unei partide este de 45-60 de min.

MANUAL VPK
VPK SmartCity
DESCOPERĂ MANUALUL

Descoperă toate regulile jocului

PLANETĂ VERDE
[Beneficiile colectării selective]
Impactul colectării

beneficiile pe care acest proces le aduce comunității și planetei

Protejăm mediul înconjurător
Un mediu înconjurător mai curat.
Reducem gradul de poluare
Reducerem gradul de poluare și contribuim la un nivel de sănătate publică optim, fără a amestecă deșeurile periculoase cu cele generale.
Conservăm resursele naturale
Conservăm resursele naturale și utilizăm în procesul de producție materiale reciclate.